Om Andrénplast

Hundra år var bara början

Andrénplast har funnits som företag i hundra år. Sedan starten 1916 har vi lärt oss det som är värt att veta om företagande och industriell produktion. Under ett sekel i kundens tjänst har tekniken, produktionsmetoderna, materialen och framförallt samhället förändrats flera gånger om. För att hänga med i utvecklingen krävs en förmåga att ständigt vara nyfiken, engagerad och progressiv – egenskaper som verkligen genomsyrar Andrénplast som företag, partner och leverantör.

Produkter för ledande varumärken

Sedan 1970-talet är den största delen av Andrénplasts produktion koncentrerad på vakuumformning av plastdetaljer. Våra kunder återfinns främst inom fordonsbranschen och elektronikindustrin. Instrumentbrädor, inredningsdetaljer, paneler och skärmar är typiska vakuumformade produkter. Exempel på kunder till Andrénplast är Volvo, Scania, Kabe Husvagnar, IVT, Bosch Thermoteknik, UniCarriers och MAN. Däremellan finns en blandning av små och stora företag inom olika branscher. På Andrénplast är vi mycket stolta över våra långa kundsamarbeten och att vi har förmånen att arbeta med några av världens största och mest kända varumärken inom olika nischer.

Förbättringar i ryggmärgen

Andrénplast är kvalitetscertifierade enligt IATF 16949 och ISO 9001. Det är ett pappersbevis på att vi ställer mycket höga krav på oss själva som företag och på våra leverantörer att ständigt sträva mot förbättringar i hela produktionskedjan. Men vi hade inte behövt certifieringar för att tänka på kvalitet, det är en naturlig del av vår vardag. Annars hade vi inte funnits kvar efter 100 år i branschen. Andrénplast är även miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Andrénplast använder inte några ämnen i produktionsprocessen som kräver registrering under REACH-förordning.

Ladda ner Andrénplasts certifikat & Policy (pdf)

Kvalitetscertifikat IATF 16949 

Kvalitetscertifikat ISO 9001

Miljöcertifikat ISO 14001

Miljöpolicy

Kvalitetspolicy

Code of Conduct

Andrénplast – en del av något större

Sedan 2008 ingår Andrénplast AB i koncernen CalixKlippan AB. Det ger oss styrkan att utvecklas på egna ben samtidigt som vi kan samarbeta och utvecklas tillsammans med våra systerföretag i den dagliga verksamheten. Andrénplasts huvudkontor finns i Göteborg och våra produktionsenheter för vakuumformade produkter finns i Göteborg och Stargard (Polen) samt i Malung.

CalixKlippan AB består av följande företag:

Org